Δελτίο Τύπου Ιούνιος 2017 ( ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ )

Η Ανεξάρτητη Αρχή ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ στο πλευρό της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

H Ανεξάρτητη Αρχή ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, συνεπής στη προώθηση μιας κοινωνικής πολιτικής βασισμένης στη λογική του θετικού αθροίσματος, για πρώτη φορά αναθέτει τις εργασίες καθαρισμού του κτιρίου της αρχής που στεγάζεται στην οδό Χαλκοκονδύλη 17, στην Αθήνα, στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ». Η σύμβαση ανάθεσης έργου αφορά στο διάστημα από 06.06.2017 έως 05.06.2018. Ο θεσμός καθιερώθηκε με τον σχετικό ιδρυτικό νόμο το 1997 και δραστηριοποιείται στη διεύρυνση λύσεων μεταξύ πολιτών και δημόσιας διοίκησης προκειμένου όλοι οι πολίτες να χαίρουν ίδιας αναγνώρισης από τους δημόσιους και κρατικούς μηχανισμούς ανεξάρτητα από το που προέρχονται.

O Συνήγορος του Πολίτη αποτελεί σημαντικό αρωγό στη προάσπιση των ίσων δικαιωμάτων, ειδικότερα σε περιπτώσεις δίκαιης και ισότιμης μεταχείρισης αναφορικά με παιδιά και ευπαθείς ομάδες. Πάνω σε αυτή τη βάση στήριξης και προστασίας των δημιουργικών πρωτοβουλιών από μέρους ευάλωτων ομάδων βασίζεται και η επερχόμενη συνεργασία με τη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση <<ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ>>, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου αποβλέποντας στην ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Η Κοιν.Σ.Επ. «Νέοι Ορίζοντες» υποστηρίζεται από το Ν.Π.Ι.Δ. «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» που τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αποτελεί το πρώτο επιτυχημένο και μοναδικό παράδειγμα «Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης» στην Ελλάδα, αλλά και το τρίτο ευρωπαϊκά.

Συνεπώς, σε μια εποχή που μαστίζεται τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από τις ολοένα αυξανόμενες ανισότητες ο Συνήγορος του Πολίτη αναθέτοντας τη καθαριότητα των χώρων του στους <<Νέους Ορίζοντες>> συμπράττει ενεργά στη προσπάθεια της Κοιν.Σ.Επ τόσο για την επαγγελματική όσο και την κοινωνική αποκατάσταση ατόμων που αντιμετωπίζουν καθημερινά φαινόμενα όπως είναι η κοινωνική απομόνωση και η οικονομική ανέχεια.

Επιπλέον συμβάλλει στην αποδυνάμωση του κοινωνικού στιγματισμού και αποκλεισμού και ομοίως στην προσπάθεια άρσης των αδιεξόδων των ατόμων αυτών σε νευραλγικούς τομείς του κοινωνικού και εργασιακού πεδίου. Από την πλευρά τους οι «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», εξοπλισμένοι με κατάλληλο τεχνικό προσωπικό και μηχανήματα, είναι σε θέση να αναλάβουν κάθε μορφή σχετικής εργασίας και να ανταπεξέλθουν στην ιδιαιτερότητα κάθε χώρου σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν το επίπεδο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υψηλό σε βάθος χρόνου καθώς ευελπιστούν στην ευόδωση μιας μακροχρόνιας και εποικοδομητικής συνεργασίας.